Disclaimers

From Operame
Revision as of 05:30, 18 November 2020 by Juerd (talk | contribs) (Created page with "== Algemeen == Wij zijn enthousiaste vrijwilligers. We doen ons huiswerk, hebben jaren ervaring met wat we doen, en we bedoelen het goed. Mocht er toch door ons iets fout gaan...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Algemeen

Wij zijn enthousiaste vrijwilligers. We doen ons huiswerk, hebben jaren ervaring met wat we doen, en we bedoelen het goed. Mocht er toch door ons iets fout gaan, dan alvast bij voorbaat sorry.

Informatie

De informatie op deze wiki wordt verstrekt in de overtuiging dat het correct is, maar fact-check het zelf!

Hardware

De hardware is niet gekeurd en is niet voorzien van CE-markering. We hebben uiteraard wel geprobeerd om te voorkomen dat Operame iets stuk maakt en uiteraard hebben we het ding wel zelf uitgebreid getest. Aangezien het een bouwpakket is, bestaat er een kleine kans dat je het helemaal verkeerd aansluit, op een manier die wij niet hebben voorzien. Volg daarom de handleiding.

De hardware is elektrisch aanraakveilig door de lage elektrische spanning van 5 volt, maar we adviseren nadrukkelijk: niet aan likken. Het schermpje heeft o.a. een dun laagje glas dat naar kan splinteren. Het lijkt ons belangrijk om te zorgen dat kinderen en volwassenen het niet in hun mond stoppen.

De WiFi staat standaard uit. We hebben het niet heel uitgebreid getest.

Software

De configuratieportal van Operame (die start als je op een knopje drukt) is standaard niet beveiligd. Je kunt het beveiligen met een wachtwoord, maar dit wachtwoord is door iemand met de juiste kennis gemakkelijk uit te lezen met een terminalprogramma.

Zoals met de meeste apparaten geldt: wie fysieke toegang heeft tot de hardware, kan er nieuwe software op zetten, en zo mogelijk meer functionaliteit toevoegen die er oorspronkelijk niet was.

Als je gebruik maakt van de wifi in een schoolnetwerk, neem dan alle gangbare beveiligingsmaatregelen omtrent IoT-devices in acht. De S in IoT staat voor Security, oftewel het ding zelf is niet al te veilig en dus is het slim om de netwerktoegang met dingen als een firewall en client isolation te beperken.