Powerbank

From Operame
Jump to navigation Jump to search

Een powerbank is een draagbare batterij, die eigenlijk bedoeld is om mobiele telefoons mee op te laden. Zo'n ding kan ook uitkomst bieden voor als je geen stopcontact hebt op de enige denkbare plek voor Operame en ook niet met een verlengsnoer kunt werken.

Deze manier heeft niet de voorkeur, omdat de sensor gemaakt is om continu te werken. De metingen zijn de eerste periode na het aanzetten minder betrouwbaar, dus tussendoor steeds uitzetten om de accu op te laden is niet handig. Je moet de meter 's nachts ingeschakeld laten, anders werkt de automatische calibratie niet goed.

Met een 10 000 mAh powerbank kun je Operame ongeveer 4 etmalen gebruiken, dus om de hele week door te komen heb je een grotere nodig (bijv. 20 000 mAh.) Sommige powerbanks kunnen niet omgaan met een apparaat dat zo weinig stroom gebruikt, en schakelen na een bepaalde periode vanzelf uit.

Het grote voordeel van een powerbank is natuurlijk dat de CO2-meter dan erg mobiel wordt. Maar na sterke temperatuurschommelingen duurt het ook steeds eventjes voordat de sensor zichzelf daarop heeft afgesteld; denk daaraan als je de sensor meeneemt naar bijvoorbeeld een koude gymzaal.

Wij raden aan de CO2-meter een vaste plek te geven.

Waarschuwing voor technici

Verstopt aan de onderkant van de TTGO heb je vast al de kleine witte JST-connector gezien. Gebruik die niet. Het werkt niet en we weten dat menig hobbyist de neiging heeft een goedkope onveilige accu uit te kiezen. Als je echt geen stopcontact in de buurt kunt maken (verlengsnoer!), gebruik dan een USB powerbank.